Helyi közélet

2017.03.20. 10:46

Iciri-piciri bábosok nagy találkozója Debrecenben

Debrecen - A Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Háza március 21-én, kedden, 9 órától huszadik alkalommal ad otthont az Iciri-Piciri Óvodás Bábcsoportok Térségi Találkozójának.

Debrecen - A Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Háza március 21-én, kedden, 9 órától huszadik alkalommal ad otthont az Iciri-Piciri Óvodás Bábcsoportok Térségi Találkozójának.

A nagysikerű programmal a szervezők bemutatkozási lehetőséget kívánnak nyújtani a város és a környező települések óvodáiban működő báb- és színjátszó csoportok számára. A gyerekek a magyar mesekincsből választott produkciókkal, jelenetekkel lépnek színpadra. Köszöntőt mond Korbeák György önkormányzati képviselő, DMJV Kulturális Bizottságának alelnöke és Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója.

A bemutatkozó óvodás csoportok: Közép Utcai Óvoda Cica csoportja, Közép Utcai Óvoda Süni csoportja, Mosolykert Óvoda Maci csoportja, Mese-Vár Bölcsőde és Óvoda Mókus csoportja, Benedek Elek Óvoda Habakukk csoportja, Alsójózsai Kerekerdő Óvoda Katica csoportja, Sinay Miklós Utcai Óvoda Jerikó Utcai Tagintézménye Mazsola Bábcsoportja, Thaly Kálmán Utcai Óvoda Mókus csoportja

A találkozó szakértői: Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója; Csáki Szabolcs, a ZeneTheatrum SzíniTanoda és Musical Színház művészeti vezetője, rendező; Lőrinczy Éva bábszínész, bábpedagógus; Urbánné Lantos Éva és Urbán István bábművészek, bábkészítők.

A találkozó ideje alatt a szervezők kézműves játszóházi foglalkozásokkal várják a találkozóra érkezőket, valamint megtekinthető az „Az én szívemben boldogok a tárgyak” című báb- és játékkiállítás Urbánné Lantos Éva, Urbán István bábművészek és Vasvári Gyuláné horgolt játékkészítő munkáiból.

- Takács Hajnalka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában