Helyi közélet

2017.03.31. 13:24

Debreceni áldozata is van a tiniket öngyilkosságba kergető játéknak

Debrecen - Egy jól tanuló 15 éves lány lett öngyilkos Debrecenben, halála okára ezidáig nem volt magyarázat. A Ripost cikke szerint édesanyja most bizonyítékokat talált lánya füzetében: a diák a Kék Bálna nevű internetes kihívás áldozata lett.

Debrecen - Egy jól tanuló 15 éves lány lett öngyilkos Debrecenben, halála okára ezidáig nem volt magyarázat. A Ripost cikke szerint édesanyja most bizonyítékokat talált lánya füzetében: a diák a Kék Bálna nevű internetes kihívás áldozata lett.

A 15 éves Viktória még tavaly januárban lett öngyilkos. Édesanyja napokban megtalált bizonyítékai azt sejtetik, hogy a lány egy, az interneten terjedő halálos kihívás miatt végzett saját magával.

- Az újságban olvastam erről a játékról, és eszembe jutott, hogy a lányom halála előtt rendszeresen rajzolt a füzeteibe bálnákat. Ez akkor még nem tűnt fontosnak, ám miután megjelentek az öngyilkosságra buzdító kihívás részletei, összeállt a kép: a kislányomat valakik beszervezték ebbe a szektába - mondta a Ripostnak az édesanya, aki a lapnak több olyan papírt is mutatott, amin megjelenik a bálna, és a sátánisták által használt 666-os számsor.

Mint arról a Ripost beszámol, a Kék Bálna elnevezésű „játék” lényege, hogy kamaszok furcsa feladatok elvégzésére veszik rá egymást: öncsonkítás, vagy az éjszaka közepén, ugyanabban az időpontban ugyanannak a horrorfilmnek a megnézése. A tinik 50 feladatot kapnak, a rituálénak pedig az a vége, hogy öngyilkosok legyenek.

- Elkezdett számsorokat írni, egy-egy számot pedig ki is satírozott. Mintha azok feladatok lennének, és elvégezte volna őket – mesélte az édesanyja, megmutatva lánya utolsó üzenetét, amit a barátainak írt.

Az anya szerint valaki feltörte lánya közösségi oldalát, miután öngyilkos lett.

Forrás: Ripost


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!


Borzasztó netes "divat" terjed Oroszországban és Ukrajában: A Blue Whale, azaz a Kék Bálna elnevezésú netes csoportok azért alakultak, hogy öngyilkosságra ösztönözze a fiatalokat, és már több alkalommal is sikerrel jártak. Azért választották a kék bálnát jelképüknek, mert az állat bármikor képes megölni magát azzal, hogy direkt partra vetődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában