Helyi közélet

2017.03.22. 14:32

Civil Fórum: bedugul Debrecen?

Debrecen - Közlekedési káosztól tart a főpályaudvar építése kapcsán az ellenzéki párt vezetője.

Debrecen - Közlekedési káosztól tart a főpályaudvar építése kapcsán az ellenzéki párt vezetője.

Dr. Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke szerint komoly problémák jelentkezhetnek Debrecen közlekedésében a főpályaudvar építésével összefüggő, tervezett forgalom átszervezések miatt. Az ellenzéki politikus szerdai sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy most hasonló a helyzet, mint a Kossuth tér sétálóövezetté alakításakor volt, több mint 10 éve. Szerinte akkor nem rendelkeztek és jelenleg sincs megfelelő koncepció arra, hogy hogyan kellene kezelni a jelentkező problémákat.

– Változtatásra ugyanakkor szükség van. Amennyiben ebből viszont káosz lesz, azért a politikai felelősséget vállalni kell – hangsúlyozta dr. Gondola Zsolt Zoárd. Arra az álláspontra helyezkedett, hogy nem szerencsés egyszerre főpályaudvart építeni és a város közlekedését jelentősen átszervezni. Nagy gond lehet akkor ha például egy baleset következtében rendkívüli helyzet alakul ki – osztotta meg aggodalmait a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke.

HBN-OCs


Ötvenkét csomópontot érintő változtatások következnek – gyorsítanák a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában