Helyi közélet

2017.03.14. 15:36

Az első tanodás farsang Komádiban

Komádi - Jelmondatuk: ne legyen végzettség nélküli iskolaelhagyás!

Komádi - Jelmondatuk: ne legyen végzettség nélküli iskolaelhagyás!

Berekböszörményből, Csökmőről, Körösszakálból és Zsákáról érkeztek tanodások a komádi városi sportcsarnokban nemrégiben megtartott farsangra. A rendezvényt a Humán Racionális Innovatív Alapítvány által működtetett Tanodák Komádiban szervezte. A helyiek részéről a Biztos Kezdet Tanoda és a Bihari Gyermekotthon Központ vett részt.

Debreczeni Mária képviselő köszöntője után Nemes András, az alapítvány kuratóriumának elnöke kapott szót, s elmondta: a kormány az Európa 2020 Stratégiai terv elfogadásával célul tűzte, hogy 10 százalék alá csökkentse a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát, a felsőfokú végzettséggel rendelkező 30–34 év közötti uniós lakosok aránya pedig 40 százalék fölé emelkedjen. Ennek érdekében jöttek létre országszerte a tanodák. Jelmondatunk: ne legyen végzettség nélküli iskolaelhagyás! A tanodákban a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók kapnak segítséget. Fejlesztik személyiségüket, segítik kiépíteni életpálya modelljüket.

Minden tanodai csoport műsorral mutatkozott be, majd a Csévharaszt Citera és Néptánccsoport vendégszereplése következett, a továbbiakban pedig jelmezes felvonulás és tombola sorsolás zajlott.

A fellépő gyerekek csokoládét, szendvicset és üdítőt kaptak, majd a program végén farsangi fánkkal kínálták a jelenlévőket.

HBN–Cserép Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában