Helyi közélet

2017.03.05. 12:24

Amerikai egészségügyi szakemberek tartottak előadást Balmazújvárosban

Balmazújváros - A fájdalomcsillapítás alternatív lehetőségei is szóba kerültek a Bakiban.

Balmazújváros - A fájdalomcsillapítás alternatív lehetőségei is szóba kerültek a Bakiban.

Egészségnapon vehettetek részt az érdeklődők szombaton Balmazújvárosban az alakuló Baptista Gyülekezet, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió és a Remény Magyarországnak Alapítvány szervezésében.

A prevenciós programok lebonyolításába rendhagyó módon azok az Egyesült Államokból érkező misszionáriusok is szerepet vállaltak, akik között orvostanhallgatók, illetve egészségügy különböző területén dolgozó szakemberek is vannak. A nyelvi akadályokat önkéntes magyar orvostanhallgatók segítettek áthidalni, akik folyamatosan tolmácsolták az előadók szavait a jelenlévőknek. A Baki Ifjúsági Házban mintegy száz, különböző életkorú érdeklődő hallgatott előadásokat; az idősebbeket elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek, a fájdalomcsillapítás alternatív lehetőségei érdekelték, a tizenévesek a szexuális élettel kapcsolatos felvilágosító beszélgetésekbe kapcsolódtak be, a legkisebbeket pedig az interaktív programok vonzották. A gyerekek különösen kedvelték azt a játékot, amelyben emberi szerveket kellett rajz alapján felismerni, kiszínezni, majd megfelelő helyre elhelyezni egy makettben. Mint azt a misszionárius csoport vezetőjétől, Gary W. Millertől megtudtuk, a csoport a balmazújvárosi rendezvényt követően Szerbiába utazik, ahol az elkövetkező egy hónapban az ott élőknek kíván majd egészségügyi segítséget nyújtani.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában