2017.03.02. 11:58
A nap receptje: töltött dagadó
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Különleges recept, amihez többek között alma és fehérbor is kell.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Különleges recept, amihez többek között alma és fehérbor is kell.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A felszúrt dagadót megmossuk, besózzuk. A főtt tojásokat lereszeljük, hozzáadjuk a tejben megáztatott zsemlét, sót, borsot, petrezselyemzöldet, és a két nyers tojással összegyúrjuk, megtöltjük a dagadót. Hústűvel a végét összetűzzük. A megtöltött dagadót beborsozzuk, tepsibe rakjuk, mellétesszük a gerezdekre vágott almát, répát, karikára vágott hagymát, fokhagymát, krumplit. Tetejére tesszük a füstölt szalonna szeleteit, vizet töltünk alá, és fóliával befedjük. Betesszük a sütőbe, 200 fokon sütjük másfél óráig, levesszük a fóliát, aláöntjük a bort, gyakran locsolgatjuk a levével.
- Szántó Attiláné, Debrecen -