Helyi közélet

2017.02.12. 14:18

Rotary Futófesztivállal jön a tavasz

Debrecen - A szervezők hatezer sportolót várnak a debreceni rendezvényére.

Debrecen - A szervezők hatezer sportolót várnak a debreceni rendezvényére.

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Rotary Club a cívisváros legnagyobb tömegsport eseményét, a Rotary Futófesztivált immár hetedik alkalommal szervezi meg április 2-án. Az eseményre nemcsak hazánk minden tájáról érkeznek az amatőr és profi sportolók Debrecenbe, hanem olyan országokból is, mint például Románia, Szlovákia, Lengyelország és Ausztria, így nem meglepő, hogy a szervezők 6000 futó részvételére számítanak. Jó hír, hogy a mozogni vágyók idén is átfuthatnak a Nagyerdei Stadionon.

A futás szerelmesei a hosszú távok közül 8 kategóriából választhatnak, de természetesen a futófesztivál legnépszerűbb eseményére, a Jótékonysági Rotary futásra is lehet nevezni, aminek a távja 1993 méter, mivel a debreceni Rotary Club 1993-ban alakult meg újra. A hagyományokhoz hűen a futásban legnagyobb létszámszámban résztvevő csapat egy LIFEPAK félautomata defibrillátort nyer. A csapatversenyre ebben az évben is óvodák, iskolák, alapítványok, sportegyesületek, és munkahelyi közösségek jelentkezését várják.

Az április 2-án megrendezendő Rotary Futófesztiválra nevezni lehet a Debreceni Kilométerek és a Rotary Futófesztivál weboldalán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában