Helyi közélet

2017.02.11. 19:50

Másodszor játszanak az alkotások

Debrecen - Gém/gamekapocs II. címmel nyílt kiállítás szombaton a Modemben.

Debrecen - Gém/gamekapocs II. címmel nyílt kiállítás szombaton a Modemben.

Ha kiapadhatatlannak nem is mondható a több mint 4 ezer darabot számláló Antal-Lusztig gyűjtemény, de hogy egy kiállításra való bármilyen tematikában összeállítható belőle, az tény. Bizonyíték erre a Gém/gamekapocs fantázianevű tárlat, amelyből már a másodikat válogatták össze a Modemben azt követően, hogy az előző másfél hónapja zárt be.

A kiállítás koncepciója megegyezik az előző tárlatéval: ismét kortárs alkotókat kértek arra, hogy válasszanak egy-egy művet vagy engedjék meg, hogy egy-egy alkotásukat párhuzamba állítsák a kollekció egy-egy darabjával. Erre utal a tárlat címe, a több mint 100 éve feltalált tárggyal, a gémkapoccsal, amely az angol nyelvű game szóval a művek közötti játékos kapcsolatot is hivatott visszaadni. Ez a gémkapcsozó rendezés ugyanis arra a játékos műélvezetre ösztönzi a nézőt, hogy az egymás mellé rendelt művekben az azonosságokat, illetve a különbségeket keresse.

Az Antal-Lusztig gyűjtemény Magyarország legjelentősebb magánkézben lévő gyűjteménye. Mint ismert, a tulajdonos, Antal Péter a vitás kérdések után 2015-ben helyezte új alapokra együttműködését a várossal, egy éve pedig meghosszabbították a kölcsönszerződést, miután az előző lejárt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában