Helyi közélet

2017.02.14. 09:58

Közel 2 millió forint értékben árult drogot a Kassai úti koliban

Debrecen - P. György Zsolt éppen drogot akart értékesíteni, amikor rajtaütöttek a nyomozók.

Debrecen - P. György Zsolt éppen drogot akart értékesíteni, amikor rajtaütöttek a nyomozók.

Bírósági szakba ért annak a fiatalembernek az ügye, akit azzal vádolnak, hogy a Kassai úti egyetemi kollégiumi szobáját drogelosztóként használta. A fiatalemberen közel két éve ütöttek rajta a rendőrök, elfogásáról a Napló is beszámolt. A Debreceni Törvényszéken hétfőre kitűzött tárgyalás viszont elmaradt, mivel P. György Zsolt, az elsőrendű vádlott korábbi védőjének megbízását felmondta, s február 10-én új jogi képviselőt hatalmazott meg, aki a felkészülésre való tekintettel kérte a tárgyalás elnapolását – tájékoztatott Veszprémyné dr. Szajkó Márta, a Debreceni Törvényszék sajtótitkára.

Pénz kellett neki

A vádirat szerint P. György Zsolt már debreceni egyetemistaként azt követően lépett a kábítószerpiacra, hogy családjának anyagi helyzete megromlott, ezért döntött úgy, hogy az egyetemi hallgatók között kábítószert értékesít. 2014 őszén vette fel a kapcsolatot egy férfival, O. Gáborral, tőle szerezte be a szereket. Legalább 20 alkalommal, alkalmanként 50 gramm marihuánát vett tőle, összesen 1 millió 800 ezer forintért – tartalmazza a vádirat.

P. egy ideig zavartalanul terítette az egyetem területén az anyagot, mígnem találkozott H. Csabával – aki később az ügy negyedrendű vádlottja lett. Beszélgetésük alkalmával hamar világos lett számára, hogy P. marihuánát árul. Pár héttel később H. telefonon kereste meg őt, majd az egyetem területén két csomag marihuánát adott el a neki.

Nem voltak elég óvatosak

Másnap ismét találkozót beszéltek meg. Ám miközben H. Csaba a kollégium épülete mellett, az autójában ülve várta a szállítmányt, a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai már a közelben várakoztak. P. György Zsolt ekkor újabb két csomag kábítószert hozott H.-nak, amit aztán a rendőrök a helyszínen le is foglaltak. A P. György Zsolt kollégiumi szobájában tartott házkutatás során többek között digitális mérleget, tároló dobozokban, befőttes üvegben, nejlontasakokban pedig növényi törmelékeket találtak – írja a vád.

P.-t kereskedéssel, oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolják.

Kiterjedt hálózat

A fentebb említett O. Gábor – akitől P. György Zsolt beszerezte a drogot – az ügy másodrendű vádlottja. Alighanem rajta keresztül jutottak el a nyomozók T. Józsefhez – harmadrendű vádlott –, akitől beszerezte a kábítószert. Ők egy szórakozóhelyen ismerkedtek meg. T. már 2011-től kezdve vásárolt és árult marihuánát. Mint arról korábban írtunk, nála a hűtőszekrényben és a sakk-készletben is találtak kábítószergyanús anyagot a rendőrök. Őt és O. Gábort 2015 júliusában fogta el a rendőrség.

O. Gábor a vád szerint másfél év alatt legalább 50 alkalommal, összesen 2500 gramm marihuánát vásárolt, több mint 3 millió 700 ezer forint értékben – írja a vád.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában