Helyi közélet

2017.02.03. 12:13

Ki volt korruptabb?

<em>Ki, mennyit lopott a budapesti 4-es metró építésekor? Hetekig ezen iszapbirkóznak vezető politikusok, miután kiderült, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF kivizsgálta a beruházás megvalósításának körülményeit, és 60, a metróépítéssel kapcsolatos szerződésben talált szabálytalanságokat.</em> Orosz Csaba jegyzete.

Ki, mennyit lopott a budapesti 4-es metró építésekor? Hetekig ezen iszapbirkóznak vezető politikusok, miután kiderült, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF kivizsgálta a beruházás megvalósításának körülményeit, és 60, a metróépítéssel kapcsolatos szerződésben talált szabálytalanságokat. Orosz Csaba jegyzete.

A teljes jelentést eddig azonban csak néhány bennfentes ismerhette, a közvéleménynek nem kötötték az orrára. Aztán láss, világ, csodát, a Schmidt Mária által a közelmúltban felvásárolt Figyelő című lap a jelentésből most közzétett egy részletet. Ebből megtudhattuk, hogy az okozott kár 96 százaléka 5 szerződéshez kapcsolódik, melyek közül egyetlen datálódik Tarlós István főpolgármesterségének idejére, a többit még a Demszky-érában írták alá. Az unió ezekért összesen 59 milliárd forintnyi, a 4-es metró építésére adott támogatást követel vissza. Nem értem, hogy az ilyen jelentéseket miért kell sokáig titkosként kezelni. Aki ellopta, elcsalta az adófizetők pénzét, bűnhődjön minél hamarabb. Ja, hogy ez itt Magyarország, hogy ez itt nem szokás? Romániában szerdán a korrupcióba keveredettek büntetésének enyhítése miatt azonnal tízezrek tüntettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában