Helyi közélet

2017.02.27. 13:33

Kaszával mentek szomszédolni

Bagamér, Debrecen - Az elsőrendű vádlott ifj. H. Jenőt öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Bagamér, Debrecen - Az elsőrendű vádlott ifj. H. Jenőt öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Nem változtattak a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtáblán a 2015-ös bagaméri kaszás támadás ügyében első fokon hozott büntetéseken – közölte érdeklődésünkre Berényiné Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.

A tényállás szerint a sértett (R. József) és a támadók összetűzésére azt követően került sor, hogy az elsőrendű vádlott (ifj. H. Jenő) egy júliusi napon átkiabált a szomszédba az udvaron dolgozó R.-nek, pénzt követelt tőle. A vita azonban nem volt előzmény nélküli: már voltak konfliktusaik, tettlegességre azonban nem került sor. A hangoskodásra érkezett meg a sértett fia. Ezt követően kerekedett fel ifj. H., és a testvérével (H. László) és anyjával (H. Jenőné) együtt kaszával és vasrúddal a kezükben átmentek a sértetthez. Jenő és László már útközben hangosan megöléssel fenyegette a sértetteket, a nő pedig a fiait a sértettek bántalmazására biztatta. Ezt követően László azonnal megütötte a nála lévő vasrúddal R. Józsefet, aki így a földre esett, majd a fiát kezdte bántalmazni. Ekkor érkezett a helyszínre Sz. József, aki aztán a verekedésben a legkomolyabb sérülést szenvedte el. Ifj. H. Jenő ugyanis kaszával esett neki. Csak a véletlennek és a sértett védekezésének volt köszönhető, hogy a fejét nem a kasza éle, hanem az élt a nyélhez rögzítő fém találta el. Az ügynek azonban még volt egy érdekes mozzanata: H. László ugyanis bejelentést tett a rendőrségen azzal, hogy őket támadták meg a saját házukban.

A bíróság döntése értelmében Ifj. H. Jenőt emberölés bűntettének kísérlete miatt öt év, a testvérét pedig testi sértés bűntettének kísérlete miatt három év börtönbüntetésre ítélték. H. Jenőnét más bűncselekmények miatt 200 óra közérdekű munka büntetést kapott, ami már az elsőfokú ítélet után jogerőre emelkedett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában