Helyi közélet

2017.02.18. 16:58

Karikás, de nem ostor

<em>Péntekig 266 151-en fejezték ki elvárásukat, hogy a kormány kérdezze meg az állampolgárokat is a budapesti olimpiarendezésről. Ennyi aláírást gyűjtöttek össze a Momentum Mozgalom nolimpiapárti aktivistái péntekig, pedig a népszavazáshoz csaknem a fele: 138 ezer is elég lett volna</em>. Horváth Borbála írása.

Péntekig 266 151-en fejezték ki elvárásukat, hogy a kormány kérdezze meg az állampolgárokat is a budapesti olimpiarendezésről. Ennyi aláírást gyűjtöttek össze a Momentum Mozgalom nolimpiapárti aktivistái péntekig, pedig a népszavazáshoz csaknem a fele: 138 ezer is elég lett volna. Horváth Borbála írása.

Ez nem csak azért különleges, mert nemzetünk híresen türelmes, diót lehet törni a gerincünkön, a csonthéj egy része is a bőrünkbe állhat, s csak amikor a kalapács mellészalad és tényleg meglepően nagy ütést kapunk, lúdbőrözünk kicsit. Megrázzuk akkor magunkat, s bedőlünk újra. Dolgozunk tovább.

Azért sem hétköznapi az eset, mert mindössze aktivitásukkal érték el az eredményt az aktivisták. Egy huncut pengőt nem költöttek – a nyilvánvalóan a társadalom célját szolgáló – hirdetésre, egy vinyettányi kék hátteres plakátot nem láttam arról, hogy tele lesz bevándorlóval Budapest az olimpia idején, és óvjuk meg tőle az országot. Nem adták váltóban országszerte egymásnak a félelmetes híreket a Csernobillá pusztult egykori olimpiai falvakról.

Szóval ez az olimpiai kérdés megmozgatott jó néhány embert, ha annyit nem is, mint nyáron a Rióban jeles­kedőknek való szurkolás. Bármi legyen a végeredmény, az öt karika – így vagy úgy – összekapcsolja a magyarokat.


Több mint negyedmillió, egészen pontosan 266 151 aláírást gyűjtött össze az olimpiai népszavazásról a Momentum Mozgalom az ellenzéki pártok segítségével. Ezt Fekete-Győr András, a mozgalom vezetője jelentette be, mielőtt leadták a becsomagolt dokumentumokat az Országos Választási Irodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában