Helyi közélet

2017.02.22. 12:41

Kalapáccsal ütötte az anyját

Debrecen - Elkezdődött annak a fiatalember ügyének tárgyalása a Debreceni Törvényszéken, aki 2015 decemberében egy kalapáccsal megpróbálta megölni az édesanyját.

Debrecen - Elkezdődött annak a fiatalember ügyének tárgyalása a Debreceni Törvényszéken, aki 2015 decemberében egy kalapáccsal megpróbálta megölni az édesanyját.

A gyilkosság módját egy filmből merítő J-M. Nándor a vád­irat szerint alaposan kitervelt mindent. Megvárta, míg testvére elmegy hazulról, és anyja elalszik. Hajnali 2 óra tájban ment le emeleti szobájából anyjához. Egy órán át nézte alvás közben, azon tanakodva, megtegye-e, ám aztán ütni kezdte a fejét a szerszámmal. A nő felébredt, védekezés közben még a kalapács nyele is eltört. Ezután a szobájában bújt el a férfi.

Miután az anyja nem ismerte fel, úgy tett, mintha ismeretlenek a teraszajtón menekültek volna el. Még az emeletet is körbejárta a tettesek után kutatva. Később annyira nyomasztotta a bűncselekmény terhe, hogy családtagjainak bevallotta a tettét. Előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

HBN


A Hajdú-Bihar megyei rendőrök befejezték a nyomozást az ellen a fiú ellen, aki a megalapozott gyanú szerint meg akarta ölni édesanyját.


Fegyházbüntetéssel sújtanák azt a fiatalembert, aki tavaly decemberben megpróbálta agyonverni édesanyját – tájékoztatott a vádiratról kedden a megyei főügyészség. Közlésük szerint a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában