Helyi közélet

2017.02.10. 13:07

Jókora kráter keletkezett egy böszörményi ház alatt, holtan találtak egy asszonyt Berettyóújfaluban

Hajdú-Bihar - Nem volt csendes a hajdú-bihari tűzoltók csütörtöki napja, most tűzesetek és balesetek helyett jégcsapokkal és zárt ajtókkal gyűlt meg a bajuk.

Hajdú-Bihar - Nem volt csendes a hajdú-bihari tűzoltók csütörtöki napja, most tűzesetek és balesetek helyett jégcsapokkal és zárt ajtókkal gyűlt meg a bajuk.

Beszakadt a föld egy házrész alatt Hajdúböszörményben, a Zrínyi utcán csütörtök délelőtt. A ház alatt egy megközelítőleg 2x2 méteres kráter keletkezett. A házban egy ember élt, aki az eset során nem szenvedett sérüléseket. A helyszínre érkező hajdúböszörményi tűzoltók az építésügyi hatóság szakembereivel együttműködve átvizsgálták az épületet. Megállapítást nyert, hogy az érintett ingatlanban nem lehet lakni. Az épületet körülkerítették. Tekintettel arra, hogy az érintett személy lakhatása másik ingatlanban megoldott, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Nem adott magáról életjelet egy asszony csütörtök délután Berettyóújfaluban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A helyszínre érkező berettyóújfalui tűzoltók dugólétra segítségével az ablakon keresztül jutottak be a társasházi lakásba, ahol egy idős nőt találtak, aki a mentőszolgálat tájékoztatása szerint elhalálozott.

A debreceni tűzoltókat is ajtónyitáshoz riasztották csütörtökön Debrecenben, a Poroszlay utcába. Az egység kinyitotta a bejárati ajtót. Az ingatlanban egy idős hölgyet találtak, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

Járókelőket is veszélyeztető, háztetőről leeső jég miatt riasztották három alkalommal is a debreceni tűzoltókat. Első alkalommal a Piac utcán, ezt követően az Arany János utcán, majd a Nyugati utcán kellett az egységeknek beavatkoznia. A tűzoltók a veszélyes jégdarabokat emelő segítségével érték el, majd kéziszerszámokkal távolították el a háztetőkről.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -


A délben tapasztalható gyenge olvadás miatt a járókelőket veszélyeztették a Piac utca 30. szám tetejéről időnként a járdára lezuhanó nagy jégcsapok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában