Helyi közélet

2017.02.22. 13:38

Jobbik: korábban kellett volna népszavazás

Debrecen - Kulcsár Gergely szerint csak a Jobbik lesz képes jövőre leváltani a Fideszt.

Debrecen - Kulcsár Gergely szerint csak a Jobbik lesz képes jövőre leváltani a Fideszt.

– A Jobbik 2018-ban le akarja váltani ezt az arrogáns, velejéig korrupt kormányt – jelentette ki Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője egy szerdai debreceni tájékoztatón. Úgy vélte, hogy a Fidesznek egyedül a Jobbik lehet a kihívója, a baloldal ugyanis szétszakadt, nem is akarják leváltani a kormányt, mindössze a túléléséért harcolnak.

Arról is beszélt az ellenzéki politikus, hogy Hajdú-Biharban megkezdődött a jövő évi országgyűlési választásokon induló Jobbik-jelöltek kiválasztása. Eddig egy pozíció sorsa biztos, méghozzá a debreceni 2-es körzeté, amelyben Kőszeghy Csanád Ábel, a debreceni közgyűlés Jobbik-frakciójának vezetője indul.

– A Jobbik olimpia párti. Sajnálatos, hogy ezt a nemes ügyet többen pártpolitikai célokra használják – fogalmazott Kulcsár Gergely kérdésünkre. Hozzátette: a népszavazásnak lett volna értelme, de nem most, hanem korábban. A főpolgármesternek és a Magyar Olimpiai Bizottságnak most át kellene gondolniuk a pályázat visszavonását – mondta a jobbikos politikus.

Nem kormányváltók

Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője erre úgy reagált, hogy a korrupt és arrogáns jelzők a Jobbikra illenek, hiszen az a mód, ahogyan Érpatakon a Jobbik által támogatott polgármester különböző ingatlanügyekben eljár, az a lakásmaffiát is megszégyenítő – állította a kormánypárti politikus.

Pósán László az olimpiával kapcsolatban megjegyezte, másfél évvel ezelőtt a fővárosi közgyűlésben és a parlamentben minden párt támogatta a kezdeményezést. Ezek után fölösleges lett volna népszavazást tartani.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában