Helyi közélet

2017.02.13. 16:29

Idősek tisztelete, védőnő köszöntése

Berekböszörmény - Ezentúl minden évben szeretne találkozni a falu vezetése a település idős lakóival; hétvégén volt az első.

Berekböszörmény - Ezentúl minden évben szeretne találkozni a falu vezetése a település idős lakóival; hétvégén volt az első.

A művelődési házban megtartott eseményen elsőként a Dunántúlon élő Mészáros János Elek magánénekes lépett a színpadra. Gyönyörű hangjával elkápráztatta a megjelenteket. Ezúttal magyar nótákat, operett dalokat és táncdalokat énekelt. Olyan jó hangulatot teremtett, hogy egy pár ének elhangzása után már együtt énekelt az előadóval a mintegy kétszáz vendég. Az énekest a Nagyváradról érkezett Meleg Vilmos színművész és társai követték. Ők kabaré jelenetekkel szórakoztatták a közönséget. A színészek előadása után a vacsora következett. Húsleves csigatésztával, valamint töltött káposzta.

Elismerés a munkáért

Ezen az összejövetelen köszönték meg Horváth Ferencné volt községi védőnő munkáját. A mindenki Jutka nénije 52 évig volt a falu védőnője. Nagy Ernő polgármester amikor az ünnepeltet a színpadra hívtas, elmondta, hogy ő maga volt a második újszülött, akit Berekböszörményben a világra segített. Azóta 52 év telt el. Különösen a régebben született emberek a mamájuknak tekintik őt. De a védőnő elmondása szerint a mai világban igaz, a kórházban születik a gyermekek többsége, de az édesanyák és az újszülöttek további gondozása, fejlődésük figyelemmel kísérése a védőnő feladata.

HBN–VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában