Helyi közélet

2017.02.19. 13:00

Időben felismerni a szívbetegséget

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szívritmuszavar manapság népbetegségnek számít; vannak komolyabb és kevésbé veszélyes típusai.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szívritmuszavar manapság népbetegségnek számít; vannak komolyabb és kevésbé veszélyes típusai.

A szív egészsége a hosszú, és teljes élet meghatározó része, amely egészséges életmóddal és rendszeres szűrővizsgálatokkal megőrizhető – erre hívják fel a figyelmet a Szív tudatosság hónap szervezői világszerte.

A szívritmuszavar manapság már népbetegségnek számít, amelynek vannak komolyabb és kevésbé veszélyes típusai. Fontos azonban, hogy egyiket sem szabad elhanyagolni, mert a pitvarfibrilláció például akár sztrókot is okozhat. Szerencsére ma már léteznek olyan modern véralvadásgátló készítmények, amellyel ez megelőzhető, ehhez azonban fontos a betegség időben történő felismerése, és a megfelelő terápia kialakítása egy szakorvossal.

Hogyan kerülhető el?

Fordítsunk több figyelmet saját és szeretteink egészségére, éljünk tudatosabban. Olyan életmódot alakítsunk ki közösen, amely segít megszabadulni a káros szokásainktól, ebben hatékony támogatóra lelhetünk egymásban, hiszen együtt minden könnyebb. Ezzel a pár életmódbeli változtatással és odafigyeléssel eredményesen hozzájárulhatunk az egészségünk megóvásához. A hatékonyság érdekében célszerű közösen belevágni az életmódváltásba, mi sem lehetne jobb motiváció ehhez, minthogy minél több boldog évet töltsünk el szeretteinkkel?

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában