Helyi közélet

2017.02.13. 12:20

Gyerekek mozgattak robotokat az iskolában

Debrecen - Robotot programoztak a Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola 4/a osztályosai.

Debrecen - Robotot programoztak a Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola 4/a osztályosai.

Úgynevezett Mindstorms EV3 robotokat próbálhattak ki alsó tagozatos gyerekek egy interaktív foglalkozáson a Csapókerti Közösségi Házban az IT Services Hungary Kft. szervezésében. – A cél, hogy a robotokat kicsit közelebb hozzuk a fiatal generációhoz – mondta Tóth András rendszergazda, projektfelelős. Hozzátette, hogy ez a korosztály már sokkal otthonosabban mozog az informatika területén, hiszen ebben szocializálódnak. A lényeg ezúttal az volt, hogy ők maguk próbálhassák ki a programozási nyelvet.

Már saját csatornája van…

A kisiskolások azt a feladatot kapták, hogy laptopon különböző programokkal egyszerű mozgásra bírják a robotokat. Három lelkes vállalkozó szívesen válaszolt a kérdéseinkre. Míra, Kinga és Kevin úgy vélte, hogy bár első ránézésre bonyolultnak tűnt a programozás, hamar belerázódtak, utána pedig már valódi beleéléssel kísérletezgettek. Az informatika amúgy sem ismeretlen számukra, mert már második osztálytól tanulnak programozási nyelvet. Kevin azt is elárulta, hogy szabadidejében rengeteg időt tölt számítógép előtt, saját YouTube csatornája van már két éve.

Kinga úgy vélekedett, hogy az informatika alapvetően fiús elfoglaltság, ő inkább művészeti beállítottságú, és szabadidejében szívesebben foglalkozik állatokkal. Ugyanakkor az alapokkal tisztában van, és számára sem ismeretlen ez a világ. Ezzel szemben Mírát nagyon is foglalkoztatja a téma, és a későbbiekben ő is ezzel szeretne foglalkozni.

HBN–Szebényi Szabina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában