Helyi közélet

2017.02.15. 12:37

Csigát pödörtek, énekeltek, majd táncraperdültek Biharkeresztesen

Biharkeresztes - A rendezvényen a helyi kézművesek is kiállították munkáikat.

Biharkeresztes - A rendezvényen a helyi kézművesek is kiállították munkáikat.

Harmadik alkalommal rendezte meg a jótékony célú csigacsináló versenyét a biharkeresztesi Fehér Mályva Hagyományőrző Egyesület a napokban. A környező településekről és a határon túlról 22 csoport nevezett a versenybe. Ötfős csapatokban 50 dekagramm lisztből és öt tojásból gyúrt tésztát egy óra alatt kellett feldolgozni csigatésztává.

A csapatok nagyon jó hangulatban, szorgalmasan nyújtották, tekerték a tésztát. A három tagú zsűri döntése alapján az elől végző csoportok értékes díjat kaptak, illetve a biharkeresztesi önkormányzat, a Csicsóka Tájház, Tóth Istvánné és a Fehér Mályva Hagyományőrző Egyesület jóvoltából öt különdíjat is kiosztottak. Az elkészült csigatésztát – előző évekhez hasonlóan – jótékonysági céllal adják át intézményeknek.

Az eseményen a gyönyörű, régi csigacsináló eszközök is előkerültek, amelyeket bemutattak az érdeklődőknek.

Régen is úgy volt, hogy ha ilyen „társas” munkára összejöttek az emberek, előbb-utóbb előkerült egy-egy hangszer, például a citera. Most itt is így történt, Tóth Gyula citerás és hangszerkészítő vezetésével közös dalolással és tánccal ért véget a rendezvény.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában