Helyi közélet

2017.02.01. 15:08

Az önkormányzat nem fizet a Lokálnak

Debrecen - Papp László: a debreceni önkormányzat nem áll szerződésben a hetilappal.

Debrecen - Papp László: a debreceni önkormányzat nem áll szerződésben a hetilappal.

Fizet-e a debreceni önkormányzat a most már nálunk is megjelenő ingyenes hetilapnak, a Lokálnak – kérdezte Madarasi István MSZP-s képviselő a csütörtöki debreceni közgyűlés végén.

Úgy vélte, azzal, hogy a bulvár újság legutóbbi számában a debreceni Főnix Tervről szóló írásuk a Hajdú Péter és Sarka Kata kapcsolatának állását taglaló cikk mellett jelent meg, méltatlan, degradáló környezetbe került az információ. – Ez fizetett hirdetésként, szerződés alapján jelenik meg, vagy ez az újság önmagában gondolta úgy, hogy Debrecent népszerűsíti? (Utóbbi esetben nincs probléma – vélte a képviselő.) Amennyiben mégis szerződés alapján történik mindez, az mennyi időre szól és mennyibe kerül – érdeklődött Madarasi István. Hozzátette: Debrecennek vannak olyan nemes kiadványai, saját csatornái, rádiója, tévéje, ahol ezek a hírek méltóképpen meg tudnak jelenni. Dr. Papp László polgármester válaszában kifejtette: demokrácia és sajtószabadság van, vagyis ha valaki tudósítani akar a debreceni történésekről, akkor azt megteheti.

– Nem vagyunk kapcsolatban a Lokállal, az önkormányzatnak nincs szerződése velük – jelentette ki. Amennyiben a híreket megfelelően jelentetik meg, úgy használhatják, ahogy akarják. Akár a Főnix Tervről is írhatnak – állította az önkormányzati vezető.

HBN–OCs


Fizetni az ingyenesért?

A dunaújvárosi közgyűlés illetékes bizottságai elé néhány hete olyan javaslat került, amely szerint a település önkormányzata márciustól minden egyes Lokál Extra lapszám után 226 ezer forint plusz áfát fizessen azért, hogy a Dunaújvárosban térítés mentesen szórják az egyébként ingyenes újságot. A Lokál Extrát kiadó, Habony Árpádhoz köthető cég így idén több mint két-, jövőre pedig csaknem hárommillió forintot kapna közpénzből. A javaslatot a bizottságok ugyan jóváhagyták, de eddig nem került a dunaújvárosi közgyűlés elé, pontosabban a polgármester levette a napirendről, mondván, még tárgyalni kell erről. A Lokál Dunaújvárosban több mint 15 ezer példányban jelenik meg.


Debrecen - Szigorú feltételek betartása esetén adna csak pénzt befektetőknek a város.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában