Helyi közélet

2017.02.08. 11:46

Az élet iskolája

<em>Boros József debreceni vállalkozó különös ismertetőjele az, hogy nagyon érzi a bizniszt. Tíz éve például ő egészen másként olvasta Kósa Lajos jövőbe mutató szavait, mint úgy egyébként a cívisek</em>. Petneházi Attila írása.

Boros József debreceni vállalkozó különös ismertetőjele az, hogy nagyon érzi a bizniszt. Tíz éve például ő egészen másként olvasta Kósa Lajos jövőbe mutató szavait, mint úgy egyébként a cívisek. Petneházi Attila írása.

Amikor az akkori debreceni polgármester arról beszélt, hogy a megyeszékhelyen a gazdaság fejlesztését (a tradicionális ágazatok megtartása mellett) a magas hozzáadott értékű tevékenységekre, valamint az úgynevezett szolgáltatóközpontokra kell alapozni, ő pontosan tudta, hogy eljött az ideje a megyeszékhelyen az iroda­piac fejlesztésének.

Ezzel éppen tíz évvel előzte meg a korát, hiszen a városba érkező kisebb-nagyobb befektetők a mai napig egymás kezébe adják a kilincset az egykori Debreceni Dohánygyár területén megálmodott irodaparkban. Hiába féltette az új típusú kihívástól az eredendően vendéglátós szakembert a családja, és hiába aggodalmaskodtak megannyi kispályás bulimeccsen a legjobb haverok, ő egy pillanatra sem hagyta magát a legjobb meggyőződésétől (vagy pusztán megérzésétől?) eltántorítani.

Ösztönlény – szokták mondani az ilyen emberre, aki valami olyan képesség birtokában van, amit nem tanítanak elit oktatási intézményekben. Ezt a valamit ugyanis nem lehet középiskolás fokon taní-tani…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában