Helyi közélet

2017.02.11. 17:58

A nap receptje: gesztenyekrémleves

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mi ezzel a finomsággal kényeztetjük magunkat a hétvégén, próbálják ki Önök is!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mi ezzel a finomsággal kényeztetjük magunkat a hétvégén, próbálják ki Önök is!

Hozzávalók:

  • fél kilogramm gesztenye
  • 3 dl tejszín
  • 1 kk. gyömbér
  • 1 ek. méz
  • só, bors, citromlé
  • 1 dl rum
  • 13 dkg liszt
  • 5 g kakaópor
  • 1 kk. fahéj
  • 0,5 kk. szódabikarbóna
  • 7 dkg aszalt mazsola vagy bármilyen más aszalt gyümölcs
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg méz
  • 1 dl tej
  • 5 g élesztő
  • Elkészítés:

    Leveshez a gesztenyét megfőzzük, majd kikaparjuk a belsejét. A tejszínnel, rummal, fűszerekkel, citromlével, mézzel turmixoljuk és felfőzzük. A gyümölcskenyérhez a tejet, mézet, mazsolát, élesztőt, cukrot elkeverjük és hagyjuk pihenni. A száraz­anyagokat is elkeverjük, majd minden hozzávalót összekeverünk. Kivajazott gerincformában sütjük 50 percig 150 fokon.

    - Kiss Ferenc, Debrecen -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában