2017.02.11. 17:58
A nap receptje: gesztenyekrémleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mi ezzel a finomsággal kényeztetjük magunkat a hétvégén, próbálják ki Önök is!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mi ezzel a finomsággal kényeztetjük magunkat a hétvégén, próbálják ki Önök is!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Leveshez a gesztenyét megfőzzük, majd kikaparjuk a belsejét. A tejszínnel, rummal, fűszerekkel, citromlével, mézzel turmixoljuk és felfőzzük. A gyümölcskenyérhez a tejet, mézet, mazsolát, élesztőt, cukrot elkeverjük és hagyjuk pihenni. A szárazanyagokat is elkeverjük, majd minden hozzávalót összekeverünk. Kivajazott gerincformában sütjük 50 percig 150 fokon.
- Kiss Ferenc, Debrecen -