Helyi közélet

2017.02.27. 16:35

A mikrosebészet rejtelmei a Science Café következő előadásán

Debrecen - A mikrosebészet kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők a Debreceni Egyetem tudományos sorozatának legközelebbi részében.

Debrecen - A mikrosebészet kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők a Debreceni Egyetem tudományos sorozatának legközelebbi részében.

A mikrosebészet a sebészetnek (manuális szakmáknak) egy különleges szelete. Sebészet, mert sebészeti módszerekkel és a szakmában ismert eszközökkel, segédanyagok adaptálásával végzi a beavatkozásait.

Különleges, mert a műveleteket a dimenziókból adódóan csak nagyító eszközökkel, mikroszkópokkal, lupéval, illetőleg ezek segítségével lehet végrehajtani.

Különleges még azért is, mert elsajátítása nem a szokványos tanítási módszerekkel lehetséges. Erről, valamint arról is szól az előadás, hogy milyen területeken lehet hasznosítani ezt a technikát a kutatásban és a klinikumban – foglalta össze a mikrosebészet lényegét Furka István emeritus professzor, a DE ÁOK Sebészeti Műtéttani Tanszék Mikrosebészeti Oktató és Gyakorló Központ vezetője.

A Science Café kéthetente a Debreceni Egyetem falain kívül már negyedik éve népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Időpont: 2017. március 1. szerda 17 óra

Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában