Helyi közélet

2017.02.07. 13:25

A házánál csak a jövője bizonytalanabb

Debrecen - Továbbra sincs megoldva az idős asszony lakhatása.

Debrecen - Továbbra sincs megoldva az idős asszony lakhatása.

Mint arról a Napló elsőként beszámolt, a Barcaság utcán lakó, 77 éves, komoly betegséggel küzdő Nagy Sándorné által használt lakást az egyik kertszomszéd az épület életveszélyességére hivatkozva – amit előző nap a katasztrófavédelem is megállapított – elkezdte lebontani, aminek következtében az idős asszony fedél nélkül maradt. A zavaros tulajdonosi viszonyok miatt az ügyben nehéz kiigazodni, mi arra voltunk kíváncsiak, mi történt az épületbontás óta Nagy Sándornéval, az ügyével.

– Sajnos semmi jóról nem tudok beszámolni, Nagy Sándorné ideiglenes jelleggel az utca végében lakik ismerősöknél, mert nem élt az önkormányzat felajánlásával, miszerint költözzön be a Pallagi úti Idősek Házába – válaszolta kérdésünkre Bordán Gyuláné, az asszony ismerőse, hozzátéve, hogy így is hálával tartozunk a városvezetésnek, hiszen a beteg asszony kapott települési támogatást. Más azonban nem jelentkezett segítségnyújtási szándékkal.

Nem jut rá pénz

– Amikor megyek a boltba – folytatta Bordán Gyuláné – látom, hogy a ház azóta is olyan állapotban van, ahogy hagyták, abból se lesz már új hajlék véleményem szerint. Utánajártunk, Nagy Sándorné kaphatna-e szociális lakást, de olyan árak vannak, amit Nagyné a 28 ezer 500 forintos nyugdíjából nem engedhet meg magának. Abból lakbért és rezsit fizetni nem lehet, plusz ott vannak a gyógyszerek.

HBN


A tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül nagyrészt lebontottak egy Nagysándor-telepi lakást.

 

Szívességi lakóként használta az idős asszony a Barcaság utcai házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában