Helyi közélet

2017.01.20. 11:09

Hárommillió liter vizet kapott a község

Mikepércs - A tervezettnél két nappal hamarabb, már péntektől iható forralás nélkül a település vezetékes vize.

Mikepércs - A tervezettnél két nappal hamarabb, már péntektől iható forralás nélkül a település vezetékes vize.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, Mikepércsen napok óta nem lehetett forralás nélkül inni a vezetékes vízből. A probléma észlelése után a Debreceni Vízmű Zrt. azonnal megkezdte a helyreállítási munkálatokat. Erről folyamatosan tájékoztatták a lakosságot. A vízmű előzetes ígéretei arról szóltak, hogy január 22-ig megszüntetik a korlátozásokat. A munkálatokat minden alkalommal laborvizsgálat követte, amelynek eredményeként a Népegészségügyi Hatóság január 20-ától feloldotta a forralásra vonatkozó szabályozást. Ennek értelmében péntektől korlátlanul és közvetlenül lehet fogyasztani a vezetékes vizet Mikepércsen.

Lesznek még ingadozások

Az okozott kellemetlenségek miatt a Debreceni Vízmű Zrt. úgy döntött, hogy a lakosok megértése és a bizalom helyreállítása érdekében a lakossági felhasználók díjmentesen használhatnak el összesen 3 millió liter ivóvizet. Ezt a mennyiséget a következő számlákon fogják jóváírni. A vízminőséggel kapcsolatos munkálatok ezzel azonban nem fejeződtek be. Ennek következményeként még lesznek ingadozások a víz minőségében, de bíznak benne, hogy rövid időn belül sikerül megoldani a gondokat.

HBN


Debrecen, Mikepércs - A vezetékes víz az átlagos mennyiségű vízhasználat mellett egészségkárosodást, fertőzésveszélyt nem jelent, a szükséges korlátozást csak megelőzési, bizalom megtartási célból kellett megtenni - áll a Debreceni Vízmű közleményében. A szociális (fürdés, mosdás, mosás, mosogatás) célú vízhasználat továbbra is korlátozás nélkül javasolt. A vízmű információit változtatás nélkül közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában