Helyi közélet

2017.01.27. 07:59

Gyalog a határban, háborús öltözetben

Debrecen - Mintegy százan vállalkoztak a túrára, amelynek végállomása ebben az évben is Hajdúnánás.

Debrecen - Mintegy százan vállalkoztak a túrára, amelynek végállomása ebben az évben is Hajdúnánás.

A szerda esti debreceni fáklyás felvonulást követően műúton, földúton, erdőben, mezőn a megyeszékhely és Hajdúhadház közötti közel 20 kilométer távolságot tett meg a Doni Hősök Emlékmenet mintegy száz résztvevője csütörtökön. Hajdúhadház központjában ünnepséggel fogadták a menetet, majd a vacsora után nyugovóra tértek az emlékezők. Pénteken Hadházról Hajdúböszörménybe gyalogolnak.

A doni túrával az 1943. január 12-én a Donnál odaveszett 130 ezer magyar munkaszolgálatosra és honvédre emlékeznek a résztvevők. A frontig mínusz 30 fokos hidegben hosszú kilométereket gyalogoltak a katonák. Az idén már a tizenhetedik alkalommal megrendezett emlékmenetet egy országos rendezvényként a Magyar Tartalékosok Szövetsége szervezte.

Hajdú-Bihar megyében a Kratochvil katonai szakközépiskola növendékei és tanárai, valamint a hozzájuk csatlakozott Budapest Helyőrségi Dandár néhány tagja korabeli öltözetben és fegyverzettel gyalogolja végig a mintegy 60 kilométert Hajdúnánásig, ahová a tervek szerint majd szombat délután érkeznek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában