Helyi közélet

2017.01.30. 16:35

Megújul a debrecen.hu

Debrecen - Korszerű arculat és sok információ jellemzi az önkormányzat új internetes oldalát.

Debrecen - Korszerű arculat és sok információ jellemzi az önkormányzat új internetes oldalát.

Tíz év után teljesen megújult a debreceni önkormányzat honlapja, a www.debrecen.hu – jelentette be a Régi Városházán dr. Papp László Debrecen polgármestere hétfőn. Az eddiginél jóval több hírt, információt tartalmazó oldal kapcsolatban fog állni az önkormányzat saját Youtube-csatornájával, valamint Papp László polgármester és az önkormányzat Facebook-profiljával.

Debreceni Vagyok

Papp László elmondta: a nemzetközi trendeket követve, az oldal 4 aloldallal segíti a tájékozódást. A Debreceni Vagyok aloldal elsősorban a városban élőket célozza meg. Itt találhatók például az önkormányzattal kapcsolatos hírek, az ügyintézésekhez kapcsolódó információk. Az új honlap különleges megoldása a Mi van a körzetemben kereső. Ebben lakcímünk megadásával megtudhatjuk például, hogy hol található a legközelebbi háziorvosi-, gyermekorvosi-, vagy éppen fogorvosi rendelő.

Üzletember Vagyok

Az Üzletember vagyok aloldal a vállalkozóknak szolgál hasznos információkkal. Itt például Debrecen repülővel, vasúton vagy közúton történő elérésének lehetőségeiről olvashatnak az érdeklődők. A Munkaerőpiac menü azt taglalja, hogy a város milyen oktatási rendszerben képzi a leendő munkavállalókat. A Gazdaság menü alatt találhatók az ipari parkok és irodák, a városban elérhető raktározási és logisztikai szolgáltatások. A Miért Debrecen? menü alatt olyan tájékoztatás található, mely a befektetők részére nyújt fontos adatokat a cívisvárosról.

Turista Vagyok

A Turista Vagyok aloldal a Debrecenbe látogatókat szolgálja egyebek mellett a nevezetességek bemutatásával, közlekedési tudnivalókkal és a szálláshelyek listájával.

Az Új Főnix Terv aloldalon a közeljövőben tervezett nagy városi fejlesztésekről kaphatunk tájékoztatást.

A sajtótájékoztató végén kiderült, hogy a régi debrecen.hu-t naponta átlagosan több ezren látogatták. A megújult oldaltól ennél többet várnak, de nem tűztek ki elérendő látogatószámot.

HBN-OCs


Amit láttatni kell

Honlapműködtetési kötelezettség egyelőre nem vonatkozik a települési önkormányzatokra, de mivel a közérdekű adatokat mindegyiküknek nyilvánosságra kell hoznia, áttételesen ez mégiscsak érvényes – közölte lapunkkal dr. Szekeres Antal, Debrecen jegyzője. Elmondta: az önkormányzatoknak például a közgyűlési, képviselő-testületi előterjesztéseket, az ott született határozatokat, rendeleteket, az ezekről szóló jegyzőkönyveket (kivéve a zárt üléseken született döntéseket) is közzé kell tenniük. Ugyanez vonatkozik a közpénzekről szóló szerződésekre, a közbeszerzésekre és a választással összefüggő döntésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában