2017.01.30. 11:30
"Kifli, zsömle, pogácsa, minden jöhet"
Debrecen - Arról kérdeztük olvasóinkat, milyen pékárut fogyasztanak leginkább. Van, aki pogácsára és kiflire, mások a pizzás csigára esküsznek.
Debrecen - Arról kérdeztük olvasóinkat, milyen pékárut fogyasztanak leginkább. Van, aki pogácsára és kiflire, mások a pizzás csigára esküsznek.
– Reggelire az iskolába menet sajtos pogácsát vagy kiflit szoktam venni. Hétvégenként jellemzően az édesanyám vásárolta fehér kenyér kerül az asztalra a közeli boltból – avatott be minket Hadházi Zoltán.
Hadházi Zoltán
– Reggelente – mivel ezek a kedvenceim – pizzás csigát vagy sajtos pogácsát veszek abban a pékségben, amelyik éppen útba esik – válaszolta Miskolczi Dávid.
Miskolczi Dávid
Tóth Levente is iskolába menet szokott betérni egy sütödébe, ahol általában perecet vagy sajtos pogit szerez be, egész napra ellátva magát elemózsiával.
Tóth Levente
– Sportemberként vigyázok az étrendemre, így nem igazán fogyasztok péksüteményt. Ha mégis elgyengülnék, kakaós csigát vagy pizzát engedélyezek időnként magamnak – nyilatkozott Kovács Ádám.
Kovács Ádám
– Munkába indulás előtt nem jut időm összeütni reggelit, így mindennap vételezek pékárut. Tudatosan kerülöm a szénhidrátot, így rozsos vagy teljes kiőrlésű süteményt fogyasztok már több mint egy éve. Ez nálam nagyon jól bevált – mosolygott Engi Melissza.
Engi Melissza
Mivel nagyon szereti a pékségek portékáit, Pongor Tünde naponta betér venni valami finomságra. Állítása szerint nem válogatós, kifli, zsömle, pogácsa, minden jöhet. Kenyérből viszont szigorúan a félbarnára esküszik.
Pongor Tünde
HBN|Fotók: Matey István