Helyi közélet

2017.01.30. 11:30

"Kifli, zsömle, pogácsa, minden jöhet"

Debrecen - Arról kérdeztük olvasóinkat, milyen pékárut fogyasztanak leginkább. Van, aki pogácsára és kiflire, mások a pizzás csigára esküsznek.

Debrecen - Arról kérdeztük olvasóinkat, milyen pékárut fogyasztanak leginkább. Van, aki pogácsára és kiflire, mások a pizzás csigára esküsznek.

– Reggelire az iskolába menet sajtos pogácsát vagy kiflit szoktam venni. Hétvégenként jellemzően az édesanyám vásárolta fehér kenyér kerül az asztalra a közeli boltból – avatott be minket Hadházi Zoltán.

Hadházi Zoltán

– Reggelente – mivel ezek a kedvenceim – pizzás csigát vagy sajtos pogácsát veszek abban a pékségben, amelyik éppen útba esik – válaszolta Miskolczi Dávid.

Miskolczi Dávid

Tóth Levente is iskolába menet szokott betérni egy sütödébe, ahol általában perecet vagy sajtos pogit szerez be, egész napra ellátva magát elemózsiával.

Tóth Levente

– Sport­emberként vigyázok az étrendemre, így nem igazán fogyasztok péksüteményt. Ha mégis elgyengülnék, kakaós csigát vagy pizzát engedélyezek időnként magamnak – nyilatkozott Kovács Ádám.

Kovács Ádám

– Munkába indulás előtt nem jut időm összeütni reggelit, így mindennap vételezek pék­árut. Tudatosan kerülöm a szénhidrátot, így rozsos vagy teljes kiőrlésű süteményt fogyasztok már több mint egy éve. Ez nálam nagyon jól bevált – mosolygott Engi Melissza.

Engi Melissza

Mivel nagyon szereti a pékségek portékáit, Pongor Tünde naponta betér venni valami finomságra. Állítása szerint nem válogatós, kifli, zsömle, pogácsa, minden jöhet. Kenyérből viszont szigorúan a félbarnára esküszik.

Pongor Tünde

HBN|Fotók: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában