Helyi közélet

2017.01.09. 14:14

Kéménytüzek, karambol, oszlopnak csapódott kamion: gőzerővel dolgoztak hétvégén a tűzoltók

Hajdú-Bihar - Bővelkedett eseményekben a mögöttünk álló hétvége. Több kéménytűz, autó- és kamionbaleset is megdolgoztatta a megye tűzoltóit.

Hajdú-Bihar - Bővelkedett eseményekben a mögöttünk álló hétvége. Több kéménytűz, autó- és kamionbaleset is megdolgoztatta a megye tűzoltóit.

Rosszul lett és elesett egy idős személy szombat hajnalban Debrecenben, a Bán utcában. A segítségére siető szomszédnak és a hozzá érkező mentőknek nyújtottak segítséget a helyi hivatásos tűzoltók az ajtó kinyitásával. A kora reggeli órákban a Cívis utcában lett rosszul egy idős személy, akihez a mentők csak a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak a segítségével tudtak bejutni. A déli órákban, az István úton ismét egy ajtó kinyitásában nyújtottak segítséget a debreceni tűzoltók, a mentőszolgálat szakembereinek.

Debrecenben egy Egyetem sugárúti társasház egyik lakásának mosdójában elrepedt a WC-tartályát feltöltő flexibilis cső, így az alatta lévő lakás teljesen leázott. A szombat reggel történt esethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lakásban kizárták a vizet, majd átadták a helyszínt a közös képviselőnek.

Megbontott a szél egy reklámtáblát Debrecenben a Hunyadi János utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a táblát kéziszerszámok és kötöző drót segítségével rögzítették, így szüntetve meg a veszélyhelyzetet.

A szombati nap folyamán több helyre is kéménytűz miatt riasztották a tűzoltókat. Hajdúnánáson a Béke utcában, Vámospércsen a Temető utcában, Debrecenben pedig a Dorottya és a Kunhalom utcában is egy-egy családi ház kéményében lerakódott korom kapott lángra. Az esetekhez riasztott tűzoltók a kémények tisztítónyílásain keresztül, kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket.

A kora esti órákban Egyekre előbb a Fasor, majd a Deák Ferenc utcába riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat. Minkét helyszínen az elszáradt vegetáció kapott lángra, amit a tűzoltók egy-egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat este Debrecenben, egy Tarján utcai családi házban. A helyi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a lakásban, ami negatív eredményt hozott, majd értesítették a gázszolgáltatót, aki a lakásban két gázkészüléket is leplombált. A házban lakó három fő rosszullétre nem panaszkodott, lakosságvédelmi intézkedést nem vett igénybe.

A vasárnap sem telt el kéménytüzek nélkül. Ekkor Nádudvarra a Dobó utcába, Nyírábrányba a Határőr utcába és Hosszúpályiba a Nyár utcába riasztották a tűzoltókat. A hivatásos és az önkormányzati tűzoltók mindegyik esetben a kémény tisztítónyílásán keresztül kéziszerszámokkal távolították el az izzó kormot a kéményekből.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délelőtt a 4-es számú főúton, a Pallagi elágazásnál. A járműveket a debreceni hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszereit, amik sehol nem szivárogtak. A balesetben összesen öt ember volt érintett, közülük két gyermeket és egy felnőttet a mentők további kivizsgálás céljából kórházba szállítottak.

A fűtési rendszer meghibásodása miatt ömlött a víz egy Berettyóújfaluban egy Bessenyei lakótelepi lakásból. Az esethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lakásba dugólétra segítségével, az ablakon keresztül jutottak be a lakásba és kizárták a rendszerből a meghibásodott radiátort.

Lesodródott és az út menti villanyoszlopnak ütközött egy kamion Mikepércsen a Debreceni utcában vasárnap délelőtt. A jármű a villanyoszlopot kidöntötte, mely a kamion alá került. A járműben egy fő utazott, aki a mentőszolgálat tájékoztatása szerint súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre vonuló debreceni hivatásos tűzoltók, miután az áramszolgáltató kiszakaszolta az érintett részt, a jármű feszültségmentesítésére és az üzemanyag folyás megállítására fognak beavatkozni. A műszaki mentés és helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben, a forgalmat elterelték.

Családi házzal egybeépített melléképületben elhelyezett szauna kapott lángra vasárnap délután, Hajdúnánáson. A Szabadság utcában történt tűzesethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -


Debrecen - A Debreceni Egyetem Műszaki Karának Ótemető utcai gépészmérnöki tanszékén szombaton ismeretlen eredetű füst miatt riasztották a katasztrófavédelmet.

 


Mikepércs - Lesodródott és az út menti villanyoszlopnak ütközött egy kamion Mikepércsen a Debreceni utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában