Helyi közélet

2017.01.19. 18:41

Jobbik: Legyen vége a vagyonnyilatkozatok kozmetikázásának!

Debrecen - Szankcionálná a vagyonnyilatkozatok hamis kitöltését és kötelező vagyonosodási vizsgálatot vezetne be a Jobbik – erről Kulcsár Gergely, a párt országos képviselője beszélt csütörtöki tájékoztatóján.

Debrecen - Szankcionálná a vagyonnyilatkozatok hamis kitöltését és kötelező vagyonosodási vizsgálatot vezetne be a Jobbik – erről Kulcsár Gergely, a párt országos képviselője beszélt csütörtöki tájékoztatóján.

Közeleg a vagyonnyilatkozatok leadásának időpontja, az országgyűlési képviselőknek január 31-ig kell színt vallaniuk, hogy mekkora vagyonnal rendelkeznek. Kulcsár Gergely elmondta, mivel az elmúlt években több botrányra és visszaélésre derült fény – példaként Rogán Antal, Szijjártó Péter, Tiba István és Tasó László nyilatkozatmódosítási ügyeit említette –, ezért, bár ötpárti egyeztetést tartottak a témában a múlt héten, a kormányzópárt nem támogatta az ellenzék javaslatait.– Támogatjuk, hogy büntethető legyen a vagyonnyilatkozatok hibás vagy hamis kitöltése. Szorgalmazzuk a kötelező vagyonosodási vizsgálat bevezetését a képviselők és kormánytagok számára, azaz munkájuk kezdetén és végén is nyilatkozatot kellene tenniük a vagyonukról, mert meggyőződésünk szerint ezek az intézkedések segítenének visszaszorítani a politikai korrupciót és bűnözést. Ha 2018-ban kormányra kerül a Jobbik, ezeket az elképzeléseinket bevezetjük – fogalmazott a képviselő.

Fidesz–KDNP: Nézzen szét a saját portáján a Jobbik

Dr. Pósán László(Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint Kulcsár Gergely azt szerette volna feledtetni, hogy Hajdú-Biharban nyíltan demonstrálnak Vona Gábor és pártja irányvonala és politikusai ellen. – Magyarországon Európa legszigorúbb képviselői vagyonnyilatkozati szabályzata van érvényben, ennek összes büntetőjogi konzekvenciájával. Ma a legnagyobb arányban összeférhetetlenségi vagy akár korrupció gyanús ügyek a jobbikos vezetésű településeknél, polgármestereknél vannak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában