Helyi közélet

2017.01.10. 12:24

Fű alatti

<em>Enyhén szólva is korrupciógyanús az Alstom metrókocsik 2006-os közbeszerzése – derül ki az azt vizsgáló ideiglenes fővárosi bizottság jelentéséből, melyben „aggályosnak és jogszerűtlennek” nevezik a beszerzés egyes eljárásait.</em> Szőke Tímea jegyzete.

Enyhén szólva is korrupciógyanús az Alstom metrókocsik 2006-os közbeszerzése – derül ki az azt vizsgáló ideiglenes fővárosi bizottság jelentéséből, melyben „aggályosnak és jogszerűtlennek” nevezik a beszerzés egyes eljárásait. Szőke Tímea jegyzete.

A hétfői sajtótájékoztatón Borbély Lénárd (Fidesz–KDNP) csepeli polgármester többek közt arról beszélt, hogy az elbíráláskor szubjektív értékelési szempontokat alkalmaztak, és szinte kódolva volt, hogy a nyertes az Alstom lesz. A nagy értékű állami munkák a világ gazdagabbik részén is a korrupció melegágyának számítanak, nemhogy nálunk, és hogy a metróépítés-járműbeszerzés nem az elsőbálozók sportja, eddig is tudható volt; hogy Budapesten sem az, úgyszintén. Az ügyet érintően egyébként az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala régóta nyomoz, 2010-ben a főváros vezetői a mostani jelentéshez hasonló álláspontra jutottak. A bizottság vizsgálatának eredményét a budapesti közgyűlés várhatóan a Legfőbb Ügyészség elé terjeszti majd. Talán végre kiderülhet valami a nagy állami pénzek körüli lenyúlásokból. Amikből annyi van, hogy Dunát rekesztene, így aztán bízom benne, hogy hasonló bizottságok töretlen lelkesedéssel vizsgálódnak majd, akkor is, ha saját házuk táján merül fel a gyanú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában