Helyi közélet

2017.01.25. 11:34

Fotózni akart a természetvédelmi őr, rátámadt a nánási férfi

Hajdúnánás - Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban kell felelnie.

Hajdúnánás - Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban kell felelnie.

A gyanúsított tulajdonában Hajdúnánás külterületén NATURA 2000 minősítésű, legelő művelési ágú földterület van, amelyre 2017. január 10-ét megelőzően szerves trágyát helyezett el.

2017. január 10-én délelőtti a sértett természetvédelmi őr területbejárást és ellenőrzést végzett.

A gyanúsított tulajdonában lévő földterületen jogellenesen elhelyezett szerves trágyát le akarta fényképezni, azonban a férfi ezt megakadályozta, megragadta a fényképezőgépen lévő objektívet.

A sértett újra megpróbált fotózni, azonban ekkor a gyanúsított megfogta a természetvédelmi őr kabátjának nyakrészét, és azzal együtt megrángatta a sértettet - olvasható az ügyészség honlapján.

A sértett felszólította a gyanúsítottat, hogy magatartását hagyja abba, azonban a férfi csak azt követően engedte el a természetvédelmi őr ruházatát, amikor közölte, hogy rendőrt fog hívni. A sértettnek a hajdúnánási férfi sérülést nem okozott.

A természetvédelmi őr a hatályos jogszabályok értelmében hivatalos személy.

A büntetlen előéletű, cselekményét elismerő vádlottat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Hajdúböszörményi Járásbíróság elé állítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában