Helyi közélet

2017.01.12. 14:41

Érezzük mi, vásárlók az áfacsökkentést?

Debrecen – Mérsékelték a friss tej, a tojás és a baromfihús általános forgalmi adóját, ennek kapcsán arról érdeklődtünk az utca embereitől, vajon ők mennyire érzik ennek hatását a bevásárlások során.

Debrecen – Mérsékelték a friss tej, a tojás és a baromfihús általános forgalmi adóját, ennek kapcsán arról érdeklődtünk az utca embereitől, vajon ők mennyire érzik ennek hatását a bevásárlások során.

A csökkentésből nem érzékelek semmit, sőt, azt látom, hogy inkább drágultak a nyers ételek. Semmi kétségem afelől, hogy a kereskedők valahol megtartják maguknak a nyereséget, nehogy mi járjunk jól – alkotott karakán véleményt Kozma Béláné.

Kozma Béláné

– Én a most vásárolt pékárun vettem észre, hogy legalább tizenöt forinttal került többe a legutóbbi alkalomhoz képest. Baromfit és tejterméket idén még nem vásároltam, de biztos vagyok benne, hogy a végén nemhogy olcsóbbak, de drágábbak lesznek – válaszolta Ille Csenge Ágota.

Ille Csenge Ágota

Vadnai Virág nagycsaládban él, neki a csirkehús vásárlásakor tűnt fel, hogy a boltban kevesebbért tudta megvenni a tavalyihoz képest. Ennek ellenére azt gondolja, ez csak beetetés, hiszen azt hallotta, hogy a tej árát máris emelik.

Vadnai Virág

– Nem vagyok igazán kompetens a témában, de azt gondolom, ha valakik tudnak majd profitálni ebből, azok tuti nem a vásárlók lesznek – nyilatkozott Sándor Máté.

Sándor Máté

– Menzán reggelizek, ebédelek és vacsorázom, így semmit nem érzékelek ebből. Anno a sertéshúsnak is levitték az áfáját, aztán mostanra tudtommal már ismét az egekbe szökött az ára – fogalmazott Csernus Kristóf.

Csernus Kristóf

Csorvás Tímea mindennap vásárol a piacon, de neki nem tűnt fel, hogy olcsóbban kínálták volna a portékáikat az árusok. Szerinte ismét a kereskedők jártak jól az intézkedéssel.

Csorvás Tímea

HBN-MSZ | Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában