Helyi közélet

2017.01.05. 08:32

Bevándorlás-gátló

<em>Eddig kétszer vettek tőlem ujjlenyomatot. Egyszer egy szilveszteri buli után, amikor piszok módon a házigazdának reggelre eltűnt a laptopja, s ezáltal minden vendéget a rendőrségre citáltak másnap. Aztán a legfrissebb nyomatot az útlevélkészítés során bíztam a hatóságra, én aztán már mindenféleképpen „nyilvántartásba” kerültem.</em> Barak Beáta jegyzete.

Eddig kétszer vettek tőlem ujjlenyomatot. Egyszer egy szilveszteri buli után, amikor piszok módon a házigazdának reggelre eltűnt a laptopja, s ezáltal minden vendéget a rendőrségre citáltak másnap. Aztán a legfrissebb nyomatot az útlevélkészítés során bíztam a hatóságra, én aztán már mindenféleképpen „nyilvántartásba” kerültem. Barak Beáta jegyzete.

Az azonosítás egyik legmegbízhatóbb jele a bűnügyi nyilvántartásban is az ujjlenyomat – tartják. Sőt, az e nélküli ember állapotát, esetenként betegségét „bevándorlásgátlóként” is emlegetik a külföldi hatóságok, hiszen annak nehéz átkelni a határon – olvasom egy korábbi, szakértővel készült interjúban. Persze, hogy Pharaon, a szaúdi üzletember jut erről eszembe, aki szabadon járkál évek óta hazánkba is, pedig állítólag nem tudnak vagy nem lehet tőle ujjlenyomatot venni. A korábbi tudásunkkal ellentétben tehát a nyomat hiánya (mert valóban létezik olyan mutáció, amikor hiába is keresnénk az ember ujjbegyén) nem teszi lehetetlenné, maximum csak bonyolítja a legális bevándorlási eljárást. A megléte pedig nem akadályozza meg a terrorcselekményeket – sajnos erre is rá kellett ébrednünk az utóbbi időkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában