Helyi közélet

2017.01.03. 08:53

Apróra és váltócipőre van szüksége, ha ide áll

Debrecen - Bár ígérték, de még mindig nem burkolták újra a Burgundia utcai szervizutat.

Debrecen - Bár ígérték, de még mindig nem burkolták újra a Burgundia utcai szervizutat.

Bő egy évvel ezelőtt, tavaly novemberben fogadta el az önkormányzat közgyűlése azt az előterjesztést, melynek értelmében 2016. január 1-től fizetőssé tették a Kossuth utca és a Blaháné utca között található, Burgundia utcai szervizutat, parkolót.

A közgyűlési vita során azt ígérte a polgármester, hogy „cserébe” rendbe teszik az ottani nagyon rossz, gidres-gödrös, esős időben sáros, zömében a mai napig kisméretű macskakövekből álló burkolatot. A helyreállítást azonban azóta sem végezték el az egyszerre maxi­mum hatvanöt autó befogadására alkalmas parkolóban. A polgármesteri hivatal ezzel kapcsolatos kérdéseinkre azt válaszolta, hogy a Burgundia utcai szervizút területén több helyen végeztettek lokális javításokat az elmúlt évben.

Terveik között szerepel a város összes kockaköves utcájának teljes felújítása, ami a burkolat cseréjét, aszfaltréteggel való ellátását jelentené. Jelenleg összesen hét kockaköves utca található Debrecenben. A szóban forgó szervizút felújítása – előzetes számításaik szerint – hét millió forintos költséggel járna. Amennyiben a 2017. évi költségvetésben rendelkezésükre áll a szükséges fedezet, el fogják indítani a renoválást – közölte a városvezetés.

HBN–OCs


Debrecen - Debrecenben újabb területeket vont be a város a díjfizetéses parkoló övezetekbe. Az idén 5436 fizető várakozóhelyet üzemeltetett a DV Parking Kft. melyből a mélygarázsokban összesen 755 darab található. 2017. január 1-től az I. számú fizető övezet kilenc újabb utcával bővül. Ezzel egy időben felére csökken a lakossági bérletek ára.


A videó alapján nem is annyira bonyolult ugye?

 

 

 


Debrecen - A Debrecenben közlekedő autósoknak nem érdemes megszokásból parkolni, s messzire tenni a pénztárcát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában