Helyi közélet

2017.01.16. 13:28

A nap receptje: rózsafánk, a habkönnyű mesterfogás

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ritka fánkkülönlegesség, ami lekvárral az igazi.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ritka fánkkülönlegesség, ami lekvárral az igazi.

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 5 dkg margarin, 4 dkg porcukor, 1 rumaroma, 3 tojás sárgája, csipet só, késhegynyi szódabikarbóna, 1-1,5 dl tej, tejföl vagy víz az összegyúráshoz, olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal, majd az összes többi hozzávalóval levestészta keménységű tésztává gyúrjuk. 45 percig letakarva pihentetjük. 3 mm vastagságúra sodorjuk, három különböző méretű pogácsaszaggatóval mindegyik méretből egyet-egyet szaggatunk. Széleit bevagdossuk kb. 0,5 cm mélyen úgy, hogy a közepe egészben maradjon. A tészta közepét felvert tojásfehérjével megkenve három különböző méretű korongot egymásra teszünk úgy, hogy a bevágások kissé elcsúszva legyenek. A harmadik lapocska után egy fakanál nyelével kissé összenyomjuk őket. Forró olajban szép pirosra sütjük. Szalvétával leitatjuk a felesleges olajat, majd vaníliás porcukorral meghintjük. A közepébe egy-egy mokkáskanálnyi lekvárt csöppentünk.

- Molnár Béláné, Miskolc -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában