Helyi közélet

2016.12.16. 13:02

Szakkollégiumi konferencia az egyetemen

Debrecen - Öt szekcióban 24 hallgató mutatta be kutatását pénteken a Hatvani István Szakkollégium hallgatói konferenciáján. A rendezvényen együttműködési megállapodást kötöttek a Járom Kulturális Egyesülettel.

Debrecen - Öt szekcióban 24 hallgató mutatta be kutatását pénteken a Hatvani István Szakkollégium hallgatói konferenciáján. A rendezvényen együttműködési megállapodást kötöttek a Járom Kulturális Egyesülettel.

Az 1960-as és 1970-es évek magyar populáris irodalmától a ciklopeptidek szerkezetvizsgálatáig számos előadás hallhattak az irodalom- és médiatudomány, a társadalomtudomány, az informatika, a kémia és a biológia, valamint a történettudományi területéről a Hatvani István Szakkollégium őszi tudományos hallgatói konferenciájának résztvevői.

Szendrei Ákos, a szakkollégium igazgatóhelyettese köszöntőjében kiemelte, hogy az évente kétszer megrendezett konferencia fontos szerepet játszik a kutatói pályát választó fiatalok életében, és felkészíti őket az aktív szerepvállalásra a tudományos világban.

Uri Dénes Mihály, a Hatvani István Szakkollégium diákönkormányzatának elnöke felidézte, hogy a szakkollégium egy héttel korábban vette át a Királyhágómelléki Református Egyházkerület legmagasabb elismerését, a Pro Partium Díjat.

Az egyházkerületi közgyűlés évenként azokat tiszteli meg a díjjal, akik tevékenységükkel a partiumi magyarság felemelkedéséhez hozzájárulva az egész nemzet ügyét szolgálják. A Hatvani István Szakkollégium több mint egy évtizede indította útjára határon túli település- és régiókutatási programját, melybe a vegyészektől a néprajzosokig, a történészektől a biológusokig, az informatikusoktól a matematikusokig sok hallgató bekapcsolódott.

A tudományos konferencia megnyitóján a szakkollégium a szakmai, közösségi és határon túli tevékenységet is érintő együttműködési megállapodást írt alá a Járom Kulturális Egyesülettel.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában