Helyi közélet

2016.12.03. 11:59

Még egy szakaszt fel kell bontani Debrecen belvárosában

Debrecen - A gázszivárgást csütörtökön elhárították a szakemberek.

Debrecen - A gázszivárgást csütörtökön elhárították a szakemberek.

Már több mint egy hete felbontották Debrecen belvárosában a Liszt Ferenc és a Blaháné utca kereszteződését. Ezt az útszakaszt tavaly adták át, így egy lényegében új aszfaltburkolatot kellett felbontani. Száraz Gábor, a Tigáz szóvivője érdeklődésünkre azt írta, a közterületet gázszivárgás miatt kellett felbontani, megjegyezve, hogy a tavalyi útépítés alkalmával a gázvezetéket nem újították fel. A hibát csütörtökön elhárították, pénteken pedig a munkagödröt vissza is temették. Így elvileg a helyreállítás a hétvégén megvalósulhatna – írta –, de egy régebbi szakaszról van szó, és ha csak a napokban keletkezett hibát hárítják el, akkor is fennáll a lehetősége, hogy ugyanilyen hiba jelentkezik ezen a szakaszon.

Ezért még egy bontást fog végezni a Tigáz, és várhatóan a jövő hét közepén fejeződhet be teljesen a helyreállítás. – Ezzel a bontással elvégezzük a teljes vezetékszakasz felújítását – szögezte le a szóvivő. A gázszünet egy fogyasztót, egy konyhát érint, velük egyeztetve dolgoznak.

HBN–SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában