Helyi közélet

2016.12.03. 12:33

Buszt, tűzoltóautót és pénzt is adományozott már a hajdúsági falunak a német férfi

Báránd - A németországi barát minden évben ellátogat szeretett falujába.

Báránd - A németországi barát minden évben ellátogat szeretett falujába.

Hivatalosan vannak ugyan testvértelepülési kapcsolatai Bárándnak, ám ezek az utóbbi években nem működnek – válaszolta kérdésünkre dr. Kovács Miklós polgármester, aki elmondta azt is, hogy voltak Nagyváradon nemrégiben egy olyan megbeszélésen, amelynek témája a testvértelepülési kapcsolatok kialakítása volt.

A ROHU pályázati program miatt lenne célszerű.

dr. Kovács Miklós

Partiumi vagy erdélyi helységgel elsősorban a ROHU pályázati programban való sikeres részvétel miatt lenne célszerű az együttműködés. Ugyanakkor megjegyezte, hogy Báránd elég messze fekszik az országhatártól, továbbá a nagysága is akadály lehet a pályázaton való sikeres részvételben.

A településvezető elmondta azt is, hogy tartják a kapcsolatot a németországi Böblingenben élő Heinz Hettlerrel, aki korábban támogatta Bárándot. Hettler úr autóbuszt, tűzoltóautót és pénzt is adományozott a falunak, továbbá előbb a református, majd a katolikus templom kerítését is rendbe tetette. A férfi idős kora ellenére minden év március 15-ére ellátogat Bárándra.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában