Helyi közélet

2016.12.19. 13:13

Egymás után csúsztak árokba az autók Hajdú-Biharban, Böszörménynél ki is gyulladt egy

Hajdú-Bihar - Az autóbalesetek domináltak hétvégén Hajdú-Biharban, rengeteg munkája volt a tűzoltóknak. Ügyeleti hírek.

Hajdú-Bihar - Az autóbalesetek domináltak hétvégén Hajdú-Biharban, rengeteg munkája volt a tűzoltóknak. Ügyeleti hírek.

Éghető anyagok kaptak lángra egy derecskei családi ház pincéjében péntek délelőtt. A Rózsa utcában történt esethez a debreceni és berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a füsttel telítődött pincében teljes légzésvédelem mellett végezték el a felderítést és egy vízsugárral oltották el a helyiségben keletkezett tüzet.

Beizzott a lerakódott korom egy Hajdúböszörményi családi ház vegyes tüzelésű kazánjához csatlakoztatott kéményében. A Kinizsi Pál utcában, péntek délután történt esethez a helyi hivatásos tűzoltók érkeztek. Ők előbb eltávolították a kazánból az éghető anyagot, majd a tisztítónyíláson keresztül kéziszerszámokkal eltávolították a lerakódott és izzó szennyeződést.

Leszakadt légvezeték miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, szombat reggel Mikepércsre, a Szabadság és a Zrínyi utcák kereszteződésébe. A tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót és eltávolították az úttestről a forgalmat veszélyeztető kábelt.

Fotó: katasztrófavédelem

Árokba hajtott és kigyulladt egy személygépkocsi Hajdúböszörmény határában. A szombat este történt balesethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el az autóból felcsapó lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt. A tűzoltás idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Csőtöréshez riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit tegnap hajnalban, Debrecenbe, az István útra. A tűzoltók kizárták a vizet az épületből és értesítették a közös képviselőt.

Megcsúszott és az árokba borult egy személygépkocsi vasárnap reggel Hajdúnánás és Kálmánháza között. A járművet a hajdúnánási hivatásos tűzoltók előbb a kerekeire állították, majd feszültségmentesítették és átvizsgálták az üzemanyagrendszerét, ami sehol nem szivárgott. A járműben egy ember utazott, ő könnyű sérüléseket szenvedett. Néhány órával később a komádi önkormányzati tűzoltókat is egy árokba borult személygépkocsihoz riasztották. Az egység a járművet a kerekeire állította és feszültségmentesítette, majd az út szélére tolta. Az autóban ketten utaztak, közülük egy embert a mentők kórházba szállítottak. Nem sokkal ezután ismét egy balesethez kellett sietni a komádi tűzoltóknak. Ekkor a település határában egy személygépkocsi szintén az árokba csúszott. A járművet a tűzoltók vontatókötél segítségével visszavontatták az úttestre. A benn utazó egy fő, sérülések nélkül megúszta a balesetet.

Árokba hajtott egy személygépkocsi, tegnap az esti órákban, Konyár és Derecske között. Az esethez a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszültségmentesítették a járművet, majd átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, ami sehol nem szivárgott. A járműben egy ember utazott, ő nem szenvedett sérüléseket.

Izzásnak indult a lerakódott korom, tegnap esete, Vámospércsen, egy tulipán utcai családi ház kéményében. Az izzó parázsló részeket, a nyíradonyi hivatásos tűzoltók a kémény tisztítónyílásán keresztül, kéziszerszámokkal távolították el.

- Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában