Helyi közélet

2016.12.02. 10:20

Dönteni kell az eváról a következő napokban

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nyomtatványok elektronikusan, postán, illetve személyesen is benyújthatók.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nyomtatványok elektronikusan, postán, illetve személyesen is benyújthatók.

Az újonnan bejelentkező adózók 2016. december 1-je és december 20-a között választhatják 2017-re az egyszerűsített vállalkozói adót (eva). Azoknak, akik 2016-ban az eva szerint adóztak, és ezen 2017-ben sem változtatnak, nem kell újra bejelentkezniük – tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló törvény hatálya alá bejelentkezni, illetve az alól kijelentkezni a NAV-nál lehet, egyéni vállalkozó esetében a 16T103, társas vállalkozás esetében a 16T203 számú adatbejelentő lapon. Az adatlapok 2016. december 1–jétől letölthetők a NAV honlapjáról (http://www.nav.gov.hu › Nyomtatványkitöltő programok › Nyomtatványkitöltő programok › Egyszerű keresés/Összetett keresés), illetve papíron is hozzáférhetők a NAV ügyfélszolgálatain. A nyomtatványok ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postán, illetve az ügyfélszolgálatokon személyesen is benyújthatók – olvasható a közleményben.

Az eva szerinti adózást többek között egyéni vállalkozók, egyéni cégek, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok, ügyvédi irodák és közkereseti társaságok választhatják december 20-ig. A bejelentkezés ugyanezen időpontig írásban visszavonható. A határidő elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában