Helyi közélet

2016.12.05. 07:02

Családbarát véradónapot tartott a debreceni cég

Debrecen - 100 adag vér összegyűjtése volt a cél az Európa Terv Kft.-nél.

Debrecen - 100 adag vér összegyűjtése volt a cél az Európa Terv Kft.-nél.

A Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság minden évben kiosztja a Családbarát Munkahely-díjakat. Az idei évben Debrecenben három munkáltató részesült a tizenhat évvel ezelőtt alapított kitüntetésben, a Debreceni Művelődési Központ, a Debreceni Járásbíróság mellett a véradónap fő szervezője, az Európa Terv Kft. is az elismerés tulajdonosává vált. A díjazottak közös célkitűzése, hogy felhívják a lakosság figyelmét a véradás és az önkétességre való nevelés fontosságára, ezért szerveztek december 2-án véradónapot, melynek a jövőben hagyományt kívánnak teremteni.

A tájékoztató résztvevői között volt Varsányi Nóra, a DVSC kézilabdázója is. A sportoló elmondta, számára nagyon fontos az önkéntesség, mindenkit arra buzdít, hogy legalább egy évben egyszer segítse ily módon beteg embertársait. A rendezvényen dr. Sarka Krisztina, az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője elmondta, minden levett vérkészítmény három beteg emberen segít.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában