Helyi közélet

2016.12.19. 15:43

Cikkünk nyomán érkezett a segítség Hajdu Ferencnének

Debrecen - Hajdu Ferencné és fia a nagylelkű támogatóknak köszönhetően hosszú időre fellélegezhetett.

Debrecen - Hajdu Ferencné és fia a nagylelkű támogatóknak köszönhetően hosszú időre fellélegezhetett.

Olvasóink között mindig feltűnnek olyan emberek, akik a bajban lévőkről szóló írásaink nyomán nem csak szánakozó együttérzéssel gondolnak azok szereplőire, hanem segítenek rajtuk. Egyikük dr. Asztalos Éva, aki a Haon-on olvasott Hajdu Ferencnéről és súlyosan fogyatékos fiáról, Zolikáról. Cikkünkben azt írtuk meg, hogy nem sikerült szociális bérlakáshoz jutniuk, s mivel nagyon kevés a havi bevételük, az albérleti díj kifizetése után alig jut pénz rezsire, gyógyszerekre, élelemre, csupán hajszálnyi választja el őket a hajléktalanságtól.

Összefogtak értük

Nem sokkal később arról értesültünk, hogy a család jelentős segítséghez jutott. Kérdésünkre dr. Asztalos Éva minderről így fogalmazott: „Édesanyaként nagyon megérintett a cikk tartalma, és néhány másik anyukával összefogva úgy döntöttünk, megpróbálunk segíteni nekik. Többen jelezték a szűkebb környezetünkben, hogy szívesen támogatnák a családot. Majd a segítőkészségen felbuzdulva próbáltunk a tágabb környezetünkben is segítséget kérni számukra. Az eredmény minden várakozásunkat felülmúlta. 280 ezer forint készpénz adományt, és sok-sok tartós élelmiszert, tisztítószert gyűjtöttünk össze számukra néhány nap alatt. Csodálatos érzés volt megtapasztalni, hogy a jó szándék és az összefogás milyen nagyszerű dolgokat eredményez. December 12-én vittük el a lakásukra az összegyűlt adományokat, mellyel határtalanul nagy örömet szereztünk nekik”.

Örömet szereztek egyúttal a Napló újságíróinak is, mert általuk sikeres közvetítői lehettünk a rászorulók és adakozók egymásra találásának.

HBN


Debrecen - Hajdú Ferencné a jó szándékú embereknek köszönheti, hogy nem az utcán kell ápolnia a fogyatékos fiát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában