Helyi közélet

2016.12.05. 15:25

Chat, drogok, adatvédelem: lassan a testtel, gyerekek!

Debrecen - Több száz diáknak tartott bűnmegelőzési előadást két iskolában a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársa.

Debrecen - Több száz diáknak tartott bűnmegelőzési előadást két iskolában a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársa.

A Debrecen Rendőrkapitányság munkatársa 2016. október 1. és december 1. között többször tartott bűnmegelőzési előadásokat két debreceni iskola több osztályának. A közel 550 tanulónak tartott előadásokon Bara Pál r. zászlós az internet veszélyeire hívta fel a résztvevők figyelmét és óva intette őket, hogy személyes adataikat, illetve visszaélésekre lehetőséget adó fényképeket tegyenek közzé. A bűnmegelőzési előadó kérte az iskolásokat, hogy az ismeretlen „profilokat” fenntartásokkal kezeljék, csak azokkal tartsanak kapcsolatot, akiket valóban ismernek. A zászlós elmondta, hogy a diákoknak az online technológiákat tudatosabban és biztonságosabban kellene használniuk. A szakember külön kitért a közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés biztonsági szabályaira, a személyes adatok védelmének fontosságára, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeire is. A diákok több tanácsot is kaptak a rendőrtől azzal kapcsolatban, hogy milyen egyszerű biztonsági intézkedéseket tehetnek meg ahhoz, hogy ne legyenek kiszolgáltatva az internetes elkövetőknek. Az előadás során a tanulóknak lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, továbbá elmondhatták az internetezéssel kapcsolatos tapasztalataikat is.

Az előadássorozatnak másik fontos témája a drogprevenció volt. Bara Pál interaktív beszélgetés keretében felhívta a figyelmet a droghasználat veszélyeire, illetve a szankciókra. A rendőrség célja az volt, hogy a jelenlévőknek széleskörű tájékoztatást adjon a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában