Helyi közélet

2016.12.14. 10:56

Börtönt kérnek a létavértesi bicskázóra

Debrecen, Létavértes - Régóta tartó családi viszálykodás miatt vezet az útja a rácsok mögé.

Debrecen, Létavértes - Régóta tartó családi viszálykodás miatt vezet az útja a rácsok mögé.

Börtönbüntetéssel sújtaná a vádhatóság azt a hatvanas éveiben járó létavértesi férfit, aki 2016 júniusában „megbicskázta” haragosát az utcán. Pocsai Edit megyei főügyész közlése szerint az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen emberölés bűntett kísérlete miatt folyik eljárás. A vádirat alapján a férfi és a sértett családjai Létavértesen élnek, szomszédok, hosszú ideje elmérgesedett viszonnyal, visszatérő, verekedések tarkította veszekedésekkel.

A bűneset előtti nap a rendőrök vetettek véget egy balhénak. Másnap délelőtt a vádlott – már ittasan – a háza előtt üldögélt, amikor észrevette közeledő haragosát. Sz. János nyitott bicskával közeledett a 44 éves sértetthez, majd miközben halálosan megfenyegette, kétszer megszúrta a mellkasán és a hasán. Az áldozat csak könnyebben sérült, de az elkövetés eszközét, a sérült testtájékokat, valamint a vádlott kijelentéseit figyelembe véve az ügyészség arra következtetett, hogy a támadó szándéka a másik életének kioltására irányult.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában