Helyi közélet

2016.12.05. 19:17

Bohóc vizitelt hétfőn a Mikulással a klinikán

Debrecen - Tevékenységéhez illően mentőkutya szánon érkezett a DEKOM Mikulása hétfő délután a debreceni Gyermekgyógyászati Klinikára.

Debrecen - Tevékenységéhez illően mentőkutya szánon érkezett a DEKOM Mikulása hétfő délután a debreceni Gyermekgyógyászati Klinikára.

A Debreceni Egyetem karitatív szervezete évről évre igyekszik örömet szerezni, ajándékokkal kedveskedni az intézményben fekvő kis betegeknek e napon. Mivel a Mikulás nem ért az orvosláshoz, a DEKOM segítőt is vitt magával konzultáció céljából: a vizitet Dr. Lala bohóc (Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány) végezte, aki nemcsak vizsgált, hanem egy-egy énekkel, verssel és sok-sok nevetéssel segítette az apróságokat a mihamarabbi gyógyulásban.

Késmárky András, a DEKOM elnöke az egyetem honlapjának arról beszélt, hogy nyolc éve indult kezdeményezésbe évről évre bevonják az orvostanhallgatókat is. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata most is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy közel két köbméter csokival tudtak mosolyt csalni a kicsik arcára.

A hatalmas csomagokat a DEKOM munkatársai már néhány nappal korábban eljuttatták az intézetbe, hogy a rászoruló családok kiválaszthassák a nekik szüksége adományt. A szülők ruhákat, tanszereket és tartós élelmiszer csomagot vihettek haza.

Az idei Mikulásunkhoz ismét nagy számban csatlakoztak a Debreceni Egyetem hallgatói is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában