Helyi közélet

2016.12.01. 17:48

Akik nélkül szegényebb lenne a debreceni betegellátás: kiváló ápolókat díjaztak az egyetemen

Debrecen - Szakasszisztensek, ápolók, nővérek – közülük sokan több évtizede állnak a betegek szolgálatában. A legkiválóbb klinikai dolgozók munkáját díjazták csütörtökön a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

Debrecen - Szakasszisztensek, ápolók, nővérek – közülük sokan több évtizede állnak a betegek szolgálatában. A legkiválóbb klinikai dolgozók munkáját díjazták csütörtökön a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

- Az elismerés azt a több évtizedes kiemelkedő és példaértékű szakmai munkát értékeli, amellyel a kitüntetettek hozzájárulnak az intézet magas szintű és hatékony működéséhez – fogalmazott Édes István, a Klinikai Központ főigazgatója a díjátadón.

A 2014-ben alapított díjat és az ahhoz kapcsolódó jutalmat a Klinikai Humánpolitikai Bizottság ítéli oda nyolc olyan munkatársnak, akik az egészségügyi ellátásban kiemelkedően teljesítettek.

- Olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akikre az életünket nyugodtan rábízhatjuk, és ez fantasztikus érzés – méltatta a díjazottakat Balla György. A Klinikai Központ orvosszakmai igazgatója kiemelte, hogy az intézményben több mint 2000 szakdolgozó végzi napi munkáját, de sajnos csak kevesüket tudják kitüntetni. Ugyanakkor elismeréssel beszélt a klinika valamennyi munkatársának kimagasló tevékenységéről.

Fotó: Derencsényi István

Gál Mária ápolási igazgató köszöntő beszédében a díjazottak elhivatottságát dicsérte: különleges szakmát választottak azok, akik a betegek gyógyítására szánják életüket.

- Ez nagy beleérző képességet, empátiát és egy életen át tartó tanulást igényel. Ha valaki mindezt évtizedeken keresztül teszi, ráadásul egyetlen munkahelyen, az még inkább elismerésre méltó - hangsúlyozta az ápolási igazgató.

A Klinika Központ idei díjazottjai közt vannak, akik már negyven esztendeje dolgoznak az intézményben.

A 2016-os esztendőben díjazott lett:

  • Illyésné Kovács Ildikó osztályvezető főnővér, Onkológiai Klinika Sugárterápia Osztály
  • Kálmáncheyné Gombos Éva részlegvezető orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus, Laboratóriumi Medicina
  • Leiter Csabáné Sáfrány Ágnes szövettani szakasszisztens, Pathológia
  • Schmidt Zoltán Jánosné aneszteziológiai szakasszisztens, Sebészeti Klinika
  • Szabó Gyöngyi Magdolna aneszteziológiai szakasszisztens, Ortopédiai Klinika
  • Székelyné Pitunyák Margit kardiológiai szakasszisztens, Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika Kardiológiai Ambulancia
  • Szoboszlay Géza Endréné aneszteziológus szakasszisztens, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
  • Tálas László osztályvezető ápoló, Belgyógyászati Klinika B épület
  • - Debreceni Egyetem -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában