Helyi közélet

2016.12.17. 10:07

Adventi receptversenyt szerveztek a nagyobb odafigyelés jegyében

Debrecen - Huszonnégy pályamunkát díjaztak a Méltóság Mezeje kezdeményezésében.

Debrecen - Huszonnégy pályamunkát díjaztak a Méltóság Mezeje kezdeményezésében.Több mint száz karácsonyi köntösbe bújtatott „pályamunka” érkezett be a Méltóság Mezeje Program rendhagyó Adventi receptversenyére. Az immár 10 éves szemléletformáló kezdeményezés népszerű karácsonyi megmérettetése 17 partner intézmény körében került meghirdetésre.

A beérkezett több mint 100 receptből a legjobb 24 pályamunka került díjazásra. A program célja, hogy gondoskodásra nevelje a gyerekeket, akik így könnyebben elfogadják a kiszolgáltatott helyzetben lévő, gyógyíthatatlan embertársaikat is. A sütés-főzés is olyan alkalom, ahol lehetőség van a közös együttlét mellett az odafigyelésre is.

A díjazottak csoportja. Fotó: Derencsényi István

Receptkincsek

„Az etetés, a főzés, a táplálás a gondoskodás alappillére. Amikor főzünk vagy etetünk, akkor gondoskodunk valakiről. Így van ez pici korban, amikor megszületik egy kisbaba, egészen addig, amíg valaki már nem tud egyedül táplálkozni vagy mozdulni az ágyából és segíteni kell neki. Sok recept féltve őrzött kincs, amely nemzedékről nem­zedékre öröklődik. Külön értékesnek találtuk a zsűrizés során, ha valóban el is készítette valaki az ételt és követhető módon át is tudja azt recept formájában adni” – hangsúlyozta Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság Mezeje Programvezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában