Helyi közélet

2016.11.21. 10:12

Vétkekről

<em>Sokan vannak, akik önhibájukon kívül kárt szenvednek, s talán azok vannak többségben, akiknek a kára legalább részben megtérül – ha megegyezéssel nem megy, a bíróság segítségével. Szegedi István (<a href="/egy-idos-hazaspar-kalvariaja-penztarcajuk-es-egeszseguk-is-rament-az-uj-autora/3274266">történetét itt olvashatják</a>) nem tartozik ezen emberek közé</em>. Szabó Zsolt László írása.

Sokan vannak, akik önhibájukon kívül kárt szenvednek, s talán azok vannak többségben, akiknek a kára legalább részben megtérül – ha megegyezéssel nem megy, a bíróság segítségével. Szegedi István (történetét itt olvashatják) nem tartozik ezen emberek közé. Szabó Zsolt László írása.

Hogy milyen mértékben hibázott az autókereskedő és a férfi ügyvédei, milyen súlyú az igazságszolgáltatás intézményének vétke, és mikor mulasztott ő maga, azt szerencsére nem nekem kell megítélnem, de látszik, kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben van a felelőssége. Aki leginkább röhöghet a markában, az az autókereskedő. Hogy a megbízott jogászok mennyire, az attól függ, valóban lekenyerezték-e őket – ez a férfi meggyőződése –, mindenesetre a megállapított kár milliós. A bíróságnak ugyan nem feladata meggyőződni arról, megérti-e az „ügyfél”, mit miért tesz, de ilyen komplikált ügyben, s kitartó jogkereső embernél kidughatná fejét a paragrafusok elefántcsonttornyából, s akár egy ügyfélfogadás alkalmával elmagyarázhatná, mi a döntéseinek oka. A rendelkezésemre bocsátott iratok alapján ugyanis állítom, a férfinek senki nem mondta el, amit a megkeresésünkre megtettek: nevezetesen, hogy Szegedi István a keresetében teljesíthetetlen követeléssel élt, s hogy a bíróság nem döntheti el helyette, kit akar beperelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában