Helyi közélet

2016.11.23. 17:19

Természettudományos toborzás az Agorában

Debrecen - Előadásokkal és érdekes bemutatókkal várták az érettségi előtt álló diákokat az Agorában.

Debrecen - Előadásokkal és érdekes bemutatókkal várták az érettségi előtt álló diákokat az Agorában.

– Fesztiváli hangulatban hívjuk fel az egyetem kínálta lehetőségekre a leendő hallgatók figyelmét – jelentette ki Kun Ferenc oktatási dékánhelyettes a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának iTT Kutathatsz című rendezvényén az Agora Tudományos Élményközpontban szerdán. Az eseményen résztvevő középiskolások számos előadáson vehettek részt, ahol megismerhették az intézmény szakjait. A kar minden intézete ott volt egy-egy oktatóval, akik rövid bemutatókat tartottak a náluk folyó képzésekről. Ha pedig kérdések voltak, azokra készségesen válaszoltak. Mindezek mellett a diákok megnézhették az egyes szakokhoz kötődő műszereket, némelyeket ki is próbálhatták.

Segítenek dönteni

– Ezzel a fesztivállal szeretnénk megkönnyíteni a pályaválasztás előtt álló fiatalok dolgát – folytatta Kun Ferenc. – Számos oktatónk, intézeti képviselőnk, és hallgatónk jött el azért, hogy bemutassák a munkánkat. Velük kötetlenül lehet beszélgetni, így tiszta képet adnak a kar működéséről. Ezen kívül jelen vannak azoknak a cégeknek a képviselői is, akikkel kapcsolatban áll az egyetem. Tőlük megtudhatják az érdeklődők, hogy egyetemi tanulmányaik alatt mire kell készülniük és milyen jártasságokat kell elsajátítaniuk a biztos elhelyezkedéshez. Elvégre mi akkor vagyunk büszkék, ha értékes diplomát tudunk adni – tette hozzá a dékánhelyettes.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában